Akta er för Spanair

Har varit på semester en vecka och hälsat på släkten på Kanarieöarna. För första gången någonsin var jag utan väskor när jag kom fram och det var ju inte så kul med tanke på att jag rest från ett kallt till ett varmt klimat och att jag fick fira nyårsafton i reskläderna istället för i feststassen. Och dagen efter lika vinterklädd i sommarsolen. Men väskorna kom ju framåt eftermiddagen och ilskan över de försvunna väskorna och den snorkiga tjejen på servicetelefonen smälte lika fort som den kommit trots att första semesterdagen helt runnit ut i sanden i väntan på väskan som kunde dyka upp precis när som helst.

I torsdags åkte vi hem igen – från sommarvärme till isande polarkyla. Risken att förlora väskorna även på hemvägen tyckte vi var minimal så vi packade jackor och vantar i resväskorna och gav oss av.  Jag sa särskilt till vid incheckningen att vi blivit av med väskorna en gång och bad tjejen sätta en knallgul transferlapp på väskorna men fick ett snorkigt svar tillbaka att jag inte behövde oroa mig och att väskorna skulle komma fram. Väl på planet var det dubbelbokat på våra platser och vi som checkat in via internet kvällen före och valt två bra platser intill varandra fick byta plats. Det var dessutom överbokat så det var pussel som gällde.

Till Arlanda kom vi sent på kvällen. Inga väskor och en bil som väntade på långtidsparkeringen eftersom det inte gick några tåg på morgonen när vi åkte. Hur kul som helst att ge sig ut utan jackor och vantar mitt i natten och skotta fram en bil. Det blev nattåget till Gävle. Först i dag kom väskorna och bilen åkte jag ner och hämtade i går. I torsdags natt var jag ilsken som ett bi men nu när jag kontrollerat att mina olika pepparfrukter (som inte finns att köpa i Sverige) är på plats kan jag inte längre uppbåda energin att skriva det ilskna brevet till flygbolaget och klaga över den dåliga servicen. Det retar mig att ilskan rinner av så fort. Jag tror inte att de kommer att betala de extrakostnader vi hade för tågresor m.m. men det vore intressant att testa. Ska se om jag hinner skriva till dem trots allt. Vi var ju inte ensamma om att förlora väskorna. Det var jättemånga som blev utan väskor på både dit- och hitvägen. Andra jag känner som åkt med samma bolag har blivit av med väskor tidigare och inte ens fått ersättning för det de förlorat.

Kan så vara att det är straffet för att ha flugit istället för att resa med andra färdmedel men det är inte så enkelt att ha en vecka på sig och ta sig till Tenerife fram och tillbaka för att hälsa på släkten. Snarare omöjligt. Det går inga höghastighetståg på Atlanten.

Hur som helst får väl det här blogginlägget bli min lama hämnd för det inträffade.

Så åk inte med Spanair med annat än kabinväska om ni av någon anledning behöver byta flyg på vägen! Och akta er i synnerhet för Barcelonas flygplats!