Det var länge sen jag skrev men avrättningarna i Iran är aldrig länge sen

Jag inte skrivit något här på evigheter trots att det hänt hur mycket som helst. Tiden räcker helt enkelt inte till

Förutom att jag blivit nominerad till språkrör har jag debatterat allehanda ämnen, skrivit artiklar, haft släktingar på besök från Spanien, varit i Västerås, läst handlingar och mer handlingar etc.

I dag fick jag veta att ännu en kvinna riskerar avrättning i Iran, kanske redan i morgon trots att advokaten inte informerats inom den tid som regelverket stipulerar. Hon är dömd mot sitt nekande (som vanligt är). Amnesty har en blixtaktion på gång som kan nås på http://www2.amnesty.se/uaonnet.nsf/dfab8d7f58eec102c1257011006466e1/6808d17bc48c3876c12577e50036cd62?OpenDocument. Gå gärna in och delta i aktionen.

Själv har jag och min kollega Maria Ferm skrivit ett kort brev till Irans ambassad som vi bett dem vidareförmedla till berörda myndigheter. Med många och gemensamma krafter har vi lyckats stoppa avrättningar förr – så varför inte denna gång? År 2009 var det minsta antalet bekräftade avrättningar 388 i Iran enligt Amnesty och det ser ut att öka. Var hamnar vi 2010? Bara Kina avrättar fler människor varje år.

I söndags kväll gick programmet Salvados på den spanska kanalen La Sexta. Den handlade om Sverigedemokraternas intåg i den svenska riksdagen. Samma kväll var det valvaka i Katalonien. Deras variant på SD tog sig inte in dock.