En vecka kvar till valet

Nu är det bara en vecka kvar till valet. Många har röstat redan, andra har svårt att bestämma sig men tänker rösta. Det känns som om valdeltagandet kan bli högre i år eller så är det kanske så att det handlar om att fler är intresserade av miljöpartiets politik och att det därför känns som om det finns ett större intresse.

För mig som har chans att komma in den här gången enligt opinionsmätningarna handlar valet om två frågor som måste lösas under kommande mandatperiod, dvs. klimatet och de återkommande drunkningstragedierna i Medelhavet. Enligt FN:s klimatpanel har vi 5-6 år på oss att vända utvecklingen så att vi klarar gränsen på 2 graders temperaturhöjning. Det är bråttom och det behövs personer och partier som tar klimatpåverkan på allvar i Bryssel.

Det som driver mitt engagemang förutom klimatet är just migrationen. Förutom lagliga vägar till Europa som kan slå undan benen för den lukrativa och många gånger hänsynslösa flyktingsmugglingen så behöver vi en politik för att förebygga konflikter, fattigdom, förtryck, klimatpåverkan som var och en för sig eller tillsammans driver människor på flykt. De flesta som kommer till Europa gör det inte för att de vill utan för att de måste.

Vad jag vill göra utvecklar jag mer i följande filmsnutt.

https://www.youtube.com/watch?v=4SBnFXhY6oM

(Och som vanligt är det så att eventuell reklam dyker upp av sig själv eftersom jag inte haft tid att fixa så att jag slipper den)