alla de som valde att lägga sin röst på Miljöpartiet i EU-valet. Med 4 ledamöter kommer vi att kunna omfatta ett väldigt brett område och vi är nu mitt uppe i fördelningen av utskottsplatser mellan ledamöter. Det kan dock inte bli klart förrän vi vet exakt hur stor Gröna Gruppen kommer att vara. Förhoppningsvis får vi klarhet i det framåt nästa vecka.

Vi 4 miljöpartister har valt att prioritera olika utskott för att få en så bred bas att arbeta utifrån som möjligt. Personligen har jag uttalat intresse för LIBE-utskottet (fri och rättigheter, migration mm), AFET-utskottet (utrikes-, säkerhet-, försvar och MR) och DEVE (utveckling). Det blir sen spännande att se hur sekretariatet pusslar ihop alla ledamöters önskemål så att vi får ut så mycket som möjligt av varje ledamot förstås. Det är bara att hoppas att det inte är för stor konkurrens om de utskott just jag valt – även om risken är rätt så stor att väldigt många vill sitta just i LIBE. En typiskt grön fråga.

Utöver utskottsarbete har jag redan under min första vecka (även om vi inte tillträtt formellt ännu) hunnit med att gå med i det gröna Latinamerikanätverket.

Men än så länge är jag svensk riksdagsledamot i första hand i några dagar till. Under den här veckan har utrikesutskottet lyckats samla en hel drös debatter och jag debatterar fyra dagar i rad. Däremellan städar jag på kontoret. Lite vemodigt att lämna alla kollegor i partiet och i utskottet är det men också oerhört roligt att börja nytt jobb och få nya utmaningar. Två mandatperioder i riksdagen känns lagom och jag minns att det också var vad jag svarade Söderhamnskuriren inför valet 2006. Nu lämnar jag över Gävleborgsbänken till Per-Johan Emtell från Sandviken fram till valet.