Fortsatt förtroende

Efter två dagars årsmöte och nomineringsmöte för Miljöpartiet de Gröna i Gävleborg med kandidatpresentationer och röstning pajade rösträkningssystemet i datorn så det tog flera timmar att räkna rösterna. under stor spänning. Att jag och Maria Aspers som var valberedningens förslag till ettor på riksdags- och landstingslistorna fick fortsatt förtroende fick vi veta relativt snart men sen var det flera förändringar på listorna.

Jag är mycket glad över att få ett tydligt fortsatt förtroende eftersom det innebär att mina partikamrater på hemmaplan är nöjda med det arbete jag gör.  Särskilt roligt var det att mina ”utmanare” på posten också hade goda ord att säga om mitt arbete. Men oavsett uppskattande ord vet man ju aldrig om man blir listetta ändå med tanke på alla möjligheter som finns att taktikrösta för att få upp specifika personer på listorna. Jag har varit med om att två favoriter, men konkurrenter, båda två flyttats ner pga taktikröstning och att istället helt andra personer hamnat långt upp. I dag gick det vägen för både mig och Maria trots visst taktikröstande medan andra halkade upp eller ner på listorna.

Det känns bra att listan nu är klar så att vi kan börja jobba på riktigt.  Även vårt landstingsråd Maria Aspers fick ju som sagt fortsatt förtroende att tillsammans med mig stå i spetsen för valkampanjarbetet i länet. Och när nu listorna finns på plats kan valplaneringen börja.

Så tack alla ombud på miljöpartiets årsstämma för fortsatt förtroende.