Gästspel i EU-parlamentet

Hej!

Mitt namn är Hanna och jag arbetar som praktikant på Bodils kontor. Jag kommer göra ett gästspel och ta över bloggen här nu några månader framöver. Tanken är ni ska få följa med bakom kulisserna på parlamentet och få en inblick i en EU-parlamentarikers vardag och vad vi faktiskt gör hela dagarna!

Som statsvetarstudent vet jag mer än väl att EU-institutionerna och politiken i Bryssel kan verka byråkratisk och lite mossig men faktum är dock arbetet I Europaparlamentet är väldigt mångfacetterat och ingen dag är den andra lik.Jag och Bodil Strasse

Visst finns det klara rutiner för hur arbetet sker här och man följer ett ganska strikt schema men världen utanför parlamentsbyggnaden gör sig ständigt påmind och plötsligt blir alla planer omkullkastade.

Just nu befinner sig hela parlamentet i Strasbourg för omröstningar i plenum så den här veckan kommer jag rapportera härifrån. Det är en hektisk vecka med långa dagar då det är många frågor ska behandlas, allt från kontroversiella jordbruksärenden som till exempel glyfosat, till budgetbestämmelser och debatt om sexuella trakaserier.