Här är en snabb tillbakablick  över några av de saker som hände under förra Strasbourgveckan I slutet av oktober. Det har varit en intensiv vecka med långa dagar, frukostmöten från åtta på morgonen till debatter ända fram till tio på kvällen.

FullSizeRender (4)

En timme innan röstning samlas alla miljöpartiets ledamöter och assistenter på Bodils kontor för en ärendegenomgång inför omröstningen i plenum. Just den här dagen blev det lite extra festligt med tårta för vår kollega Max Andersson fyllde år, grattis Max! På agendan stod bland annat handelsavtal med Australien och Nya Zeeland, entry/exit och en resolution om sexuella trakasserier i svallvågorna av #Metoo-kampanjen.

FullSizeRender (1)

Under onsdagen träffade vi den svenska EU-kommissionären Cecilia Malmström för att diskutera kommissionens arbete.

IMG_7829

FullSizeRenderFullSizeRender (5)

Pressmöte med svenska journalister. Ännu lite mer press, här blir Bodil intervjuad angående ockupationen av Västsahara i samband med omröstningen om EU:s luftfartsavtal med Marocko. Kommissionen bekräftade i sitt uttalande under måndagen att avtalet även kommer innefatta Västsahara vilket strider mot EU-domstolens dom från december som konstaterade att Marocko och Västsahara är två separata territorier.

FullSizeRender (6)

Under onsdagen var det omröstning angående Soraya Posts Roma-rapport som Bodil varit skuggföreträdande för. Jag åkte på en rejäl utskällning på grund av hejarop och applåder när den röstades igenom och fick snabbt lära mig att som åskådare i plenum förväntas man sitta stilla och tyst. Men vilken seger!