Olika syn på gamla träd

Jag tänker inte lägga mig i de rent faktiska möjligheterna att rädda TV-eken eller ej eftersom jag inte har den kunskapen. Däremot kan jag konstatera att utgångspunkten skiljer sig väldigt åt från hur ett annat tusenårigt träd hanterats. Jag tänker på det tusenåriga Drago-trädet i Icod de los Vinos på Teneriffa där kommunen gör allt för att hålla liv i trädet.

Istället för att kapa trädet har man byggt en mindre botanisk trädgård omkring det, vårdar det och tar betalt av allmänhet och turister för att få komma in och beundra det. Trädet är en av kommunens större turistattraktioner och där är alltid fullt med folk. Utan trädet – lägre intäkter. Med trädet – gott om intäkter. Men det är väl för främmande för oss i Sverige att tänka i de banorna antar jag.

http://www.parquedeldrago.es/html/home_eng.html