Valrörelsen är i gång

Först nu börjar valrörelsen märkas, trots att den varit i gång ett tag redan. Jag började med att ägna en hel del tid till att utbilda partikamrater runtom i landet om migration.  Och inte minst peppa inför valrörelsen, som många inte riktigt känner för. Särskilt inte i de kommuner där motståndet mot att släppa utträdeskravet var stort. Men vare sig man vill vara kvar eller gå ur så är valet så avgörande för var och en av oss eftersom de flesta beslut som fattas i parlamentet påverkar oss på ett eller annat sätt.  Att som miljöpartist inte anstränga sig för att få in så många gröna som möjligt i parlamentet är att inte vilja vara med och påverka vår egen framtid och att skänka rösten till våra meningsmotståndare. Jag hoppas slippa den konservativa majoriteten i parlamentet under nästa mandatperiod eftersom det varit en förlorad tid för både miljön och humaniteten.

Mina nuvarande aktiviteter handlar mest om att vara ute och debattera och besöka olika skolor och verksamheter i kommunerna. Förutom diverse aktiviteter i Stockholm har jag hunnit med ett antal folkhögskolor och andra skolor i mitt hemlän, besök på ett hem för ensamkommande barn i Söderhamn och nu senast högskolan i Karlstad. I skrivande stund är jag på väg till ett gymnasium i Hudiksvall. och i morgon är det en antirasistaktivitet i Gävle.

Förutom att deklarera ska jag också försöka hinna med min trädgård och att träffa vänner i helgen, innan jag på måndag har en interpellationsdebatt mot Tobias Billström. Det ordinarie arbetet ska ju gudbevars hinnas med det också – trots valrörelse.