Deltog ännu en gång på Women Economic Forum. Denna gång i London. En vitamininjektion i det brittiska höstrusket. Det var det hundrade WEF i ordningen och en mängd paneler, med en mängd ditresta kvinnor från jordens alla hörn, en del män, särskilt lokala makthavare (mest män).

Själv deltog jag med tal under inledningen där jag berättade om vad vi ägnar oss åt i G100 Security and Defence, dvs mänsklig säkerhet i dess breda bemärkelse, i en panel om Global Peace och ett om ordens betydelse och hur man med hjälp av ord kan förändra narrativet. Min fd kollega i EU-parlamentet Linnea Engström och min kollega i G100 Security and Defence Olatukonbo Ige talade i panelen om cirkulär ekonomi.

Det som gör WEF så extra speciellt är att alla kvinnor uppmärksammas. Alla som vill tala under ett ämne får chansen att göra det, alla tar chansen att tala med alla, och alla stöttar vi varandra, oavsett varifrån vi kommer eller vad vi ägnar oss åt. Det går ett rykte att vi är ett gäng fruar till miljardärer som reser runt. Inget kan vara mer missvisande. Jag är garanterat inte miljardär. Och de jag träffar inom G100 och WEF kommer från alla delar av samhället.

Vill du läsa mer om G100 finns info på hemsidan. Vill du vara delaktig, hör av dig.

Lägg till din rubriktext här