G100 på Global Greens Congress

Till kongressen hade vi bjudit in Harbeen Arora Rai, grundare av kvinnonätverket G100, All Ladies League, Women Economic Forum, m.fl. nätverk. Läs mer om G100 här på hemsidan. Själv gick jag med i G100 i maj 2021 som ledare för G100 Security and Defence Wing. Ett arbete som samlar kvinnor i hela världen från många olika områden och med fokus på mänsklig säkerhet i det breda perspektivet, dvs inte bara militärt.

Vi är redan många gröna kvinnor engagerade i G100 och vi genomförde ett seminarium tillsammans med Harbeen och andra i G100-nätverket på plats i Incheon, där kongressen hölls. Bl.a. deltog Diah Yusuf (Global chair Business Accelerator från Indonesien) som talare. Tack också till Silva Vásquez och Fabiana Zanutti från Argentina, Anita Nautiyal från Indien och Robinah K. Nanyunja från Uganda som var några av våra gröna G100-medlemmar på plats som hjälpte till att fylla seminariet med innehåll.

Anledningen till att jag ville sammanföra G100 och Global Greens är att vi i stort delar samma värderingar. Vi kommer från olika bakgrunder och olika politiska miljöer och åsikter men förenas av en kamp för jämställdhet, hållbarhet och fred. I samarbete blir vi alla så mycket starkare.