European Green Party Congress

Dags igen för träff med alla gröna partier i Europa. Såväl i som utanför EU. Den här gången gästade vi Wien. Vi var många på plats från Sverige. Väl förberedda inför omröstningar, resolutionsdiskussioner, nätverkande och diverse möten. Den svenska delegationen består av Emma Nohrén, Magnus Wåhlin, Pär Holmqvist, Rebecka le Moine, Wanja Kaufmann (delegationsledare), Anders Schröder och mig. Med i Wien var också bl.a. vår internationella sekreterare Joakim Kroksson och partisekreterare Katrin Wissing. Nästa möte blir online i december och därefter valupptakt i Lyon i februari nästa år. Mer om kongressen och vad som beslutades där kan du läsa här.

För mig var resan till Wien början på en längre resa till Seoul i Sydkorea där Global Greens håller sin kongress. Som en av EGP:s delegater i Global Greens deltar jag där.

Innan avfärd passade jag på att träffa Ursula i G100 Sustainable Development Goals Wing som visade mig runt i stan. En otroligt bra guidning och så mycket att prata om. Kvinnonätverket G100 och de Gröna i världen har så mycket gemensamt.