I morgon är det val

Det har varit en hektisk men rolig vecka med en resa som sträckt sig från Boden i norr till Ystad i söder. Överallt har stämningen varit hög och människor positiva till Miljöpartiet, till skillnad från förr då många gick förbi och skakade på huvudet. Det vi sa redan då, säger alla nu.

Förutom att delta i valaktiviteter runtom i landet har jag också spelat in en video som svar på Promoes fråga om högerextremism på SVT Youtube. Om vi lyckades få in klippet på rätt plats förtäljer inte historien men någonstans ligger det för den som vill titta på det. Jag har också upptäckt att jag har en del spammeddelanden här i bloggen. De är alla från samma person – som jag tidigare nekat att publicera vissa inslag på min blogg. Orsaken är att de är klart rasistiska och i vissa fall hamnar under brottsrubriken hets mot folkgrupp. Jag tänker inte låta någon använda min blogg för att begå brottsliga handlingar och på så sätt göra mig delaktig i det. Jag har nu gått igenom de inlägg som inte är direkt rasistiska eller alltför kränkande och godkänt dem.

Det är för övrigt mycket oroande att högerextremisterna i södra Europa får draghjälp från andra i norr. Valresultatet i Nederländerna i torsdags talar sitt tydliga språk och tyvärr är det nog inte bara där som de högerextrema krafterna går framåt.  Men med ett lågt valdeltagande så är allt möjligt. Jag har kommenterat valresultatet på Miljöpartiets hemsida för den som vill ta del av det.

Nu återstår det att se vad det blir för resultat i morgon. Piratpartiet verkar gå framåt och eventuellt klarar Junilistan också av att hålla sig kvar i parlamentet. FI och SD ser det inte ut att gå lika bra för i opinionsmätningarna men jag räknar inte ut någon i nuläget. Under förra valet trodde ingen att Junilistan skulle komma in och de skrällde till med tre mandat.

Jag hoppas dock att den positiva inställning jag m.fl. upplevt ute på gator och torg också visar sig i Miljöpartiets valresultat. Jag hoppas på många gröna i parlamentet från många länder och för Sveriges del att vi blir minst 3.