Mänskliga rättigheter och företagande i fokus

SDC13302Dags för avfärd från Almedalen. Det har för min del varit en vecka fylld av aktiviteter med mänskliga rättigheter och företagande i fokus. De seminarier jag själv deltagit i har i flera fall inkluderat båda två och de jag gått på i övrigt har handlat om bl.a. invandrares företagande där Gävle kommun fick en utmärkelse som årets nybyggarkommun tillsammans med Örebro. Jätteroligt.

Själv deltog jag i måndags i läsningen av en pjäs om 7 kvinnor och läste rollen som Mukhtar Mai från Pakistan, därefter var jag med på en aktivitet om Schyst resande med fokus på hållbar turism och resebranschen. I tisdags var jag med på ett seminarium om företags ansvar för mänskliga rättigheter när de agerar utanför Europa anordnat av Amnesty och därefter samma tema anordnat av Fian med mer fokus på handelsavtalen med Latinamerika.

I dag har jag diskuterat de ekonomiska, sociala och kulturella rättigheterna tillsammans med Lena och Annika (på bilden) också det arrangerat av Amnesty. Och nu är det dags att resa hem. Inte helt fel det heller även om jag inte hinner vara med på rödgrönt eftermiddagsmingel och Miljöpartiets dag i Almedalen i morgon.

Det som känns särskilt bra med årets Almedalsvecka är att både klimat och kultur fått en stor plats i programutbudet. Och mänskliga rättigheter. Vädret har varit helt underbart och det är nog första gången jag varit här utan att frysa någon enda dag. Det som känns mindre bra är att det finns så oerhört mycket att välja på att det känns övermäktigt till slut. Mejlen har jag bara hunnit med sisådär och om det är någon som undrar varför jag eventuellt inte svarat på sms m.m. sedan veckan innan Almedalen beror det på att jag hade fel på telefonen och förlorade alla gamla sms när de fixade till det