Efter en sommar som präglats mer av hosta och enorm trötthet än av ledighet känns det som om valrörelsen borde väntat några veckor till så att jag hade fått vila upp mig. Men jag har knappast varit ensam. Många har drabbats av samma virus men oavsett hostan är nu aktiviteterna i full fart.

I fredags anordnades en debatt mellan riksdagspartierna i Stenebergsparken där plötsligt några Gröna från Colombia, Bolivia och Guatemala också dök upp på väg till ett större Grönt möte i Härnösand. Tyvärr hann jag inte träffa vännerna i de Gröna från Rwanda, Benin m.fl. som kom senare under kvällen.

I lördags började vi en veckas länsturné med utfrågning av Miljöpartikandidater på olika listor på en MP-festival på Köpmanberget i Hudiksvall.

I söndags målning av Gävles valstuga, som står på min tomt sedan 8 år tillbaka, med avbrott för alla valrörelser under de åren.

I dag besök på Sandbacka Park i Sandviken och flygbladsutdelning i Centrum innan avfärd till Hofors.

Dagens höjdpunkt var besöket på Sorption AB som tillverkar komposterbart kattströ i Hofors. Ett familjeföretag med 7 anställda – som går hem när dagens arbete är genomfört med full lön oavsett om de jobbat sina 8 timmar. Resultatet är ökad produktion, renare lokaler (har aldrig sett en så ren industrilokal tidigare) och låg personalomsättning. Råvaran till produkten utgörs av avfall från pappersbruk som omvandlas till ett pelletsaktigt strö som sen efter användning kan komposteras. Restprodukten är lite damm som samlas upp och som också kan komposteras.

Företaget har 20 procent av den svenska marknaden, månar om sitt varumärke (Toa-Lätt) och slutkonsumenterna, dvs kattägarna och katterna. Inte minst utstrålade de en enorm glädje och stolthet över sin mycket speciella och miljövänliga produkt.

http://www.toalatt.se

I morgon fortsätter vi vår länsturné i Ockelbo, Bollnäs och Kilafors. På onsdag åker vi till Söderhamn och Ovanåker. På torsdag står Nordanstig och Ljusdal på schemat och slutligen blir det en stadsdelsturné i Gävle på fredag. Med på turnén är jag som riksdagsledamot, Maria Aspers landstingsråd samt andra på riksdags-, landstings- och respektive kommunlista.