Walking the Covid Tightrope

År 2020 kommer ingen av oss att glömma. Det var inte ett krig, inte en konflikt men vi tvingas leva som om det vore det. Eller var det kanske en konflikt, ett krig – mellan oss och den miljö vi lever i?

Jag tillbringade i princip hela 2020 i mitt andra hem, i Katalonien. Under en stor del av tiden i husarrest i mitt hem tillsammans med ett gäng andra (följt av kommunarrest, följt av sjukvårdsregionarrest, följt av ….) i ett av omständigheterna påtvingat kollektiv. Som ett enda stort experiment med tema: upplevelse. Vi upplevde den här tiden så olika.

Jag talade mycket om det med min kollega i African European Parliamentarians Network Marion i Holland eftersom alla våra inplanerade aktiviteter efter vårt gemensamma besök i Stockholm precis innan allt stängdes ner gick i stöpet. Idén att samla personliga berättelser från hela världen föddes och vi började kontakta vänner och bekanta från jordens alla hörn. Vi bad dem berätta hur de upplevt den här tiden. Berättelserna är skrivna från början av augusti till början av november.

Det blev en bok med 27 berättelser och bildberättelser. De är alla olika, en del väldigt personliga, andra mer politiska. Men sammanfattningsvis en berättelse om det hopp vi när att världen/människor ska lära sig att göra om och göra rätt.

Boken är skriven på engelska och finns att köpa på Amazon som e-bok och pocket. Det går dock inte att köpa från den svenska Amazonsidan än så länge. Själv får jag upp den spanska automatiskt men jag har sett att den finns tillgänglig både på den tyska och den brittiska sidan.

Här den tyska länken: Walking the COVID Tightrope: There is always hope in the end (English Edition) eBook: Verweij, Marion, Valero, Bodil: Amazon.de: Kindle Store

Tips är också att installera gratisappen Kindle för att läsa e-boken även om den ska fungera även med andra. Pga några tekniska problem för andra läsare har vi kontaktat Amazon som håller på att fixa till det. För den som väljer papperskopia vill vi förvarna om att vi ännu inte fått något sista provexemplar för att kolla att allt är på rätt plats, men vi utgår från att det ska vara det. Nu i Covid-tider funkar ju inte heller leveranser som de ska. Särskilt inte när de ska passera en gräns. Vi ville dock publicera boken innan jul, då många har tid att läsa.